resan till regnbågen

Ultraljud i onsdags
Jag hade tänkt att skriva en uppdatering samma dag som vi hade varit på ultraljudet men jag har varit så sjukt trött så jag har inte orkat med någonting annat än att bara existera.

Vi hade tid kl. 15 hos läkaren och självklart var han lite sen så vi behövde vänta i 15 minuter extra. Under dom 15 minuterna så hann man bygga upp en sjuklig nervositet, vi ville ju veta prick kl. 15 och inte vänta en sekund längre. 

Ena stunden var jag helt säker på att jag fortfarande var gravid för att jag har mått illa och varit extremt trött. Andra stunden kändes det som att det inte var någon mening att hoppas för jag har blött så mycket. 

När vi väl fick komma in till läkaren så fick vi sitta och berätta hur det varit sen förra veckan. Jag berättade om illamåendet, blödningarna och oron för att det inte längre skulle finnas ett litet liv som växer inom mig. 
När vi suttit och pratat en stund fick jag lägga mig i gynstolen och jag kände hur mitt hjärta slog hårt, min sambo stod bredvid mig och kramade min hand.

När ultraljudet började så såg jag ingenting på skärmen. Han letade med ultraljudet och efter ett par sekunder (som kändes som en evighet) så dök fostersäcken upp på skärmen. Snabbt därefter så såg jag att det också ligger nånting i fostersäcken som har vuxit sen förra veckan. Vi blev så jävla glada! 
Läkaren mätte och fostret var i helt rätt storlek. Till slut så fick vi också se det lilla hjärtat ticka ❤

Efteråt så släppte alla spänningar man burit på under veckan och vi båda blev supertrötta. Vi firade med en varsin pizza, åkte hem och la oss på soffan.

Jag blöder fortfarande och vi är oroliga hela tiden men jag har inte ont eller så. Jag hoppas med hela mitt hjärta att det kommer gå vägen ändå, fast samtidigt så försöker man vara lite återhållsam med hoppet och vara lite realist.

På måndag ska vi till IVF-kliniken och göra ultraljud där, det känns skönt att det inte är så lång tid kvar tills det. Förhoppningsvis så får jag klartecken att sluta med lutinus och då kanske det kommer att blöda mindre i fortsättningen. Håll tummarna för det!

Efter jobbet idag så åker jag ner till Göteborg med en kompis för att bo på hotell, julshoppa lite och gå på en julmarknad. Det ska bli så skönt att ha tankarna på annat under helgen!

Say hello to Ärtan ❤
(klamra dig fast allt vad du kan)